Menu: 

Fietsen in Rotterdam

 

 

Rotterdam groeit en verandert, en dat is ook te merken in het groeiend aantal fietsers in de stad. De gemeente stimuleert deze groei en kijkt hoe de stad in de komende jaren meer ruimte kan maken voor fietsers.

Dat betekent niet alleen meer plek op de weg, maar ook meer mogelijkheden om je fiets te parkeren. En dat laatste blijkt nogal een opgave. Momenteel is er namelijk te weinig plek om al die fietsen goed te kunnen stallen. Dat geldt voornamelijk voor de binnenstad.

Met het groeiend aantal fietsers in de komende jaren zijn er in 2030 meer dan 60.000 fietsparkeerplekken nodig, en in 2040 zelfs bijna 75.000. Bij deze verwachte extra vraag naar ruimte voor de fiets maken we onderscheid in plekken voor kort parkeren, waarbij één plek meerdere keren per dag gebruikt wordt, en lang parkeren. De vraag naar fietsparkeerplekken van bewoners en werknemers van nieuwbouw- en transformatieprojecten in de binnenstad wordt direct meegenomen bij de realisatie van deze projecten.

Het tekort aan fietsparkeerplekken wil de gemeente oplossen door bestaande fietsenstallingen uit te breiden én nieuwe fietsenstallingen te realiseren. De kansen liggen vooral in openbaar overdekte fietsenstallingen (in een gebouw). Op straat is er namelijk te weinig plek beschikbaar. En daar moet juist voldoende ruimte behouden worden voor de fietsers en voetgangers.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over het fietsen in Rotterdam? Ga naar de algemene fietspagina.

Heeft u een specifieke fiets gerelateerde vraag? Stel uw vraag via mobiliteitso@rotterdam.nl of bel 14 010.

 

 

Rotterdam fietsstad.

De fiets heeft een belangrijke rol in de groeiende stad Rotterdam.

Ideeën om Rotterdam als fietsstad te verbeteren zijn welkom bij Citylab010 of de online fietscommunity fietsfan010. Samen maken we van Rotterdam dé ideale fietsstad.